Longfysiotherapie

Ziekten van de longen en luchtwegen komen heel veel voor. Voorbeelden van longziekten waarmee u bij ons terecht kunt zijn: Astma, COPD, Sarcoïdose, Revalidatie na covid-19

Al deze aandoeningen hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van leven en de wijze waarop u uw dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren. Als u benauwd bent, zal u eerder geneigd zijn om inspanning te vermijden. Dit heeft echter een averechts effect waardoor u conditie verslechterd en klachten eerder optreden. Ziekten van de longen en luchtwegen zijn niet altijd te genezen, maar met een goede behandeling en aanpassing van leefstijl kan de kwaliteit van leven zeker verbeteren.

Behandeling
Samen met onze fysiotherapeuten (gespecialiseerd in longrevalidatie) maakt u, na een intake en onderzoek, een programma aangepast op uw klachten. Een behandeling kan individueel plaatsvinden of in groepsverband.

Tijdens de behandeling zal aandacht worden besteedt aan fysieke aspecten zoals:

  • Spierkracht
  • Algeheel uithoudingvermogen
  • Aanleren juiste ademhaling en het ophoesten van slijm

Maar zal er ook aandacht worden besteed aan wat de ziekte met uw als persoon doet en de problemen waar u tegen aan loopt.

Ons longteam:
Nick, Tessa, Kirsten, Leila

Hoe meld ik mij aan?
U kunt zich bij de receptie op locatie Grevelingen aanmelden bij de assistente of u kunt naar de praktijk bellen voor het maken van een afspraak. Er zal een intake voor u worden ingepland bij 1 van de begeleidende fysiotherapeuten.

Onze fysiotherapiepraktijk maakt onderdeel uit van het Gezondheidscentrum Kersenboogerd met onder andere huisartsen en een apotheek.

Openingstijden

maandag

08.00 - 21.00 uur

dinsdag

08.00 - 21.00 uur

woensdag

08.00 - 19.30 uur

donderdag

08.00 - 21.00 uur

vrijdag

08.00 - 17.00 uur

Contact

Betje Wolffplein 170,
1628 NV  Hoorn
Tel: 0229-280999

Leonard Bernsteinhof 4
1628 TT Hoorn
Tel: 0229-280 999
fysiotherapie@kersenboogerd.nl