Manuele therapie

Heeft u in uw wervelkolom, armen en/of benen klachten die gepaard gaan met pijn en het slechter kunnen bewegen van één of meerdere gewrichten? Dan kunt u baat hebben bij een behandeling door een manueeltherapeut.

Wat is manuele therapie?
Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij/zij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door de gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zo kan hij/zij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Onze manueeltherapeuten
Jeroen de Wit is als fysiotherapeut, manueeltherapeut en teRUG in Actie begeleider verbonden aan Fysiotherapie Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn.
Stephanie Scholte is als fysiotherapeut en manueeltherapeut verbonden aan Fysiotherapie Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn.

Wat kunnen onze manueeltherapeuten voor u betekenen?
Als u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij heeft, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  • Heupklachten

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heeft u dus duidelijkheid over de verdere behandeling. U heeft geen verwijzing nodig om een afspraak te maken.

Informatievideo & -brochures
De volgende twee filmpjes geeft u meer informatie over manuele therapie

Bekijk ook eens onderstaand animatiefilmpje:

Onze fysiotherapiepraktijk maakt onderdeel uit van het Gezondheidscentrum Kersenboogerd met onder andere huisartsen en een apotheek.

Openingstijden

maandag

08.00 - 21.00 uur

dinsdag

08.00 - 21.00 uur

woensdag

08.00 - 19.30 uur

donderdag

08.00 - 21.00 uur

vrijdag

08.00 - 17.00 uur

Contact

Betje Wolffplein 170,
1628 NV  Hoorn
Tel: 0229-280999

Leonard Bernsteinhof 4
1628 TT Hoorn
Tel: 0229-280 999
fysiotherapie@kersenboogerd.nl