Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Welke bewegingsprogramma’s zijn voor u geschikt? Ook als u een chronische ziekte of handicap heeft? In dit soort situaties kan de hulp van een sportfysiotherapeut een groot verschil maken.

Wat is sportfysiotherapie?
Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Of voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen waardoor ze op dit moment niet in staat zijn hun sportbeoefening te hervatten. Tevens voor mensen die bijvoorbeeld de marathon willen lopen en niet goed weten hoe ze zich zonder blessures kunnen voorbereiden.

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. U wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar u wilt blijven sporten om uw conditie behouden. De sportfysiotherapeut kan u ook helpen wanneer het voor u niet vanzelfsprekend is om te sporten door een handicap of chronische ziekte.

Onze sportfysiotherapeut
Nick Bakker is als fysiotherapeut, sportfysiotherapeut, en longfysiotherapie teamlid verbonden aan Fysiotherapie Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn.

Wat kan onze sportfysiotherapeut voor u betekenen?
Als sporter weet uw fysiotherapeut ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt. Het behandelplan is enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. De sportfysiotherapeut kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Uw sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken.

Onze sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Hij overlegt desnoods met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert.

Preventie is voor de sportfysiotherapeut prioriteit nummer één. Samen met de sportfysiotherapeut kunt u er aan werken dat u kunt blijven sporten en het voorkomen van een herhaling van dezelfde sportblessures’
Vraag uw sportfysiotherapeut hoe.

Extra informatie
Een specifieke vorm van sportfysiotherapie is Physical Rehabilitation Training (P.R.T.), ook hiervoor kunt u terecht bij Fysiotherapie Kersenboogerd.

De zorgverzekeraar vergoedt over het algemeen de behandelingen als u voor fysiotherapie bent verzekerd met een aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Vergoedingen uit de basisverzekering maken aanspraak op uw eigen risico. Kijk voor meer informatie op de pagina vergoedingen en reguliere tarieven.

Onze fysiotherapiepraktijk maakt onderdeel uit van het Gezondheidscentrum Kersenboogerd met onder andere huisartsen en een apotheek.

Openingstijden

maandag

08.00 - 21.00 uur

dinsdag

08.00 - 21.00 uur

woensdag

08.00 - 19.30 uur

donderdag

08.00 - 21.00 uur

vrijdag

08.00 - 17.00 uur

Contact

Betje Wolffplein 170,
1628 NV  Hoorn
Tel: 0229-280999

Leonard Bernsteinhof 4
1628 TT Hoorn
Tel: 0229-280 999
fysiotherapie@kersenboogerd.nl