Mindfullnes
Mindfulness

Door het bewuster leren waarnemen van de eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, creëren we een filter tussen de dagelijkse prikkels en onze automatische reacties en patronen.

Wat is mindfulness?
Door het bewuster leren waarnemen van de eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, creëren we een filter tussen de dagelijkse prikkels en onze automatische reacties en patronen. U leert het bestaan te ervaren zoals dit nu werkelijk is.

Dit kan een gunstig effect hebben op o.a. ; stress, somberheid, relaties, pijnklachten, geheugen, bloeddruk en het immuunsysteem.

De methode in deze cursus is gebaseerd op Mindfulness Based Cognitive Therapie (MBCT). MBCT was oorspronkelijk ontwikkeld om terugval in depressie te voorkomen. Het bleek een succes. Het halveerde het risico op een hernieuwde depressie met 50%. Dat is vergelijkbaar met antidepressiva.

Hoe ziet de training eruit?
De training bestaat uit 8 lessen van ongeveer een uur. Er ligt een sterk accent op de praktijkervaring. U krijgt een opbouw van mindfulness oefeningen aangeboden, waarbij de moeilijkheidsgraad geleidelijk aan toeneemt. Het is ook noodzakelijk de achtergronden en werkingsmechanismen te leren begrijpen, zodat u het meeste uit de oefeningen leert halen. U krijgt ook wat huiswerkopdrachten mee, want alleen door het geleerde toe te passen in het dagelijks leven is het mogelijk om een verandering voor elkaar te krijgen.

Mindfulness trainingen  wordt gegeven in groepsverband (6 tot 8 personen). Groepsgewijze training heeft als voordeel dat er een groot leereffect bereikt kan worden door onderlinge ervaringen te delen. Daarnaast is aangetoond dat “lotgenoten-contact” een grotere meerwaarde heeft boven individuele training om gewenste effecten te bereiken. De groepsgrootte is maximaal 8 personen. Om de effecten van mindfulness te kunnen objectiveren, kan gebruik gemaakt worden van specifieke meetinstrumenten, deze zijn aanwezig in het digitale cursusmateriaal.

Onze mindfulness fysiotherapeut
Thijs Trompert is als fysiotherapeut, psychosomatisch fysiotherapeut verbonden aan Fysiotherapie Kersenboogerd. Hij geeft ook de mindfulnesstraining.

Voor wie is deze mindfulness training?
Mindfulness training is geschikt voor iedereen die bewuster in het leven wil staan.

Waar vindt mindfulness training plaats?
De mindfulness training wordt gegeven bij Fysiotherapie Kersenboogerd op locatie Grevelingen (Leonard Bernsteinhof 4).

Wanneer is de mindfulness training?
De lestijden veranderen regelmatig om cliënten met specifieke mogelijkheden te kunnen bedienen. Vraagt u de assistente naar de eerst volgende mogelijkheden.

Wat kost deelname aan de mindfulness training?
Als u doorverwezen bent door een arts of een collega fysiotherapeut omdat het in uw behandelschema past, zou het mogelijk kunnen zijn dat de mindfulness training uit de aanvullende verzekering betaald wordt. Zo niet, of als u niet voldoende in de aanvullende verzekering heeft of niet aanvullend verzekerd bent, dan kost de training € 200,- voor 8 lessen, inclusief cursus materiaal. Dit bedrag dient vooraf betaald te worden.
Kijk voor de kosten die verbonden zijn aan andere oefengroepen op de pagina tarieven oefengroepen

Hoe schrijf ik me in?
U kunt zich telefonisch aanmelden bij de assistentes fysiotherapie op telefoonnummer: 0229-280999. U kunt zich ook persoonlijk aanmelden aan de balie op locatie Grevelingen, Leonard Bernsteinhof 4,1628 TT Hoorn.

Onze fysiotherapiepraktijk maakt onderdeel uit van het Gezondheidscentrum Kersenboogerd met onder andere huisartsen en een apotheek.

Openingstijden

maandag

08.00 - 21.00 uur

dinsdag

08.00 - 21.00 uur

woensdag

08.00 - 19.30 uur

donderdag

08.00 - 21.00 uur

vrijdag

08.00 - 17.00 uur

Contact

Betje Wolffplein 170,
1628 NV  Hoorn
Tel: 0229-280999

Leonard Bernsteinhof 4
1628 TT Hoorn
Tel: 0229-280 999
fysiotherapie@kersenboogerd.nl