Physical Rehabilitation Training

Physical Rehabilitation Training (P.R.T.) is geschikt voor iedereen met een blessure veroorzaakt door een verkeerde beweging, ongeluk, aandoening, sport- en/of bedrijfsongeval. Maar ook voor mensen met chronische klachten van het bewegingsapparaat is P.R.T. geschikt. U kunt hierbij denken aan langdurige a-specifieke rugklachten, RSI of CANS (Complaints of Arm Nek en Schouder, voorheen RSI), Whiplash, Fibromyalgie, ziekte van Bechterew, psychische aandoeningen, burnout, pijnsyndroom, etc.

Wat is Physical Rehabilitation Training?
Physical Rehabilitation Training is een specialisatie na de reguliere opleiding fysiotherapie. P.R.T. heeft als doel de belastbaarheid van de aangedane structuur terug te brengen naar het niveau van voor de blessure of deze zelfs te verbeteren. Dit wordt gedaan door middel van actieve oefentherapie of training waarbij de patiënt actief deelneemt aan de therapie.

Er wordt dus van de patiënt verwacht dat hij/zij zelf moet oefenen en trainen om de klachten te verminderen. Passieve maatregelen kunnen soms als ondersteuning gebruikt worden maar zijn niet in staat de effectieve belastbaarheid te verhogen. 

Onze Physical Rehabilitation Trainer
Gerard Straatman is als fysiotherapeut, Physical Rehabilitation Trainer en lid van het revalidatieteam verbonden aan Fysiotherapie Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn

Wat kan onze Physical Rehabilitation Trainer voor u betekenen?
De Physical Rehabilitation Training begint met een intake waarbij naast een uitgebreide anamnese en lichamelijk onderzoek de klacht zal worden geprovoceerd. 

Met deze gegevens maakt uw therapeut een oefenschema welke dagelijks moet worden uitgevoerd en waarbij regelmatig een evaluatie plaatsvindt. Als u geen klachten meer heeft eindigt deze fase.

Na de eerste fase kan de fysiotherapeut een specifieke analyse maken voor de voor u noodzakelijke belastbaarheid voor werk, sport of hobby. Op grond hiervan wordt een trainingsschema opgesteld waardoor u het voor u noodzakelijke belastbaarheidsniveau kunt bereiken. Hierdoor kunt u in de toekomst klachtenvrij blijven.

Extra informatie
Physical Rehabilitation Training is een vorm van sportfysiotherapie. Ook hiervoor kunt u terecht bij Fysiotherapie Kersenboogerd.

De zorgverzekeraar vergoedt over het algemeen de behandelingen als u voor fysiotherapie bent verzekerd met een aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Vergoedingen uit de basisverzekering maken aanspraak op uw eigen risico. Kijk voor meer informatie op de pagina vergoedingen en reguliere tarieven.

Onze fysiotherapiepraktijk maakt onderdeel uit van het Gezondheidscentrum Kersenboogerd met onder andere huisartsen en een apotheek.

Openingstijden

maandag

08.00 - 21.00 uur

dinsdag

08.00 - 21.00 uur

woensdag

08.00 - 19.30 uur

donderdag

08.00 - 21.00 uur

vrijdag

08.00 - 17.00 uur

Contact

Betje Wolffplein 170,
1628 NV  Hoorn
Tel: 0229-280999

Leonard Bernsteinhof 4
1628 TT Hoorn
Tel: 0229-280 999
fysiotherapie@kersenboogerd.nl