Heup- en knierevalidatie

U heeft een belangrijke beslissing genomen om uzelf te laten opereren aan uw heup of knie. U zult uitkijken naar een leven waarin u weer pijnvrij en met minder beperkingen kunt functioneren. Een goed eindresultaat wordt niet alleen bepaald door de operatie, maar vooral ook door de revalidatie.

Wat is heup- en knierevalidatie?
Wij realiseren ons hoe belangrijk het voor u is om weer pijnvrij en met minder beperkingen te kunnen bewegen. Binnen onze praktijk hebben we daarom een heup- en knierevalidatieteam opgericht. In dit team zitten fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in heup- en knierevalidatie.

Afhankelijk van uw heup- of knieaandoening en operatie kan het behandelprogramma 6 tot 16 weken duren. Door de heldere structuur van het behandelprogramma en het regelmatig uitvoeren van metingen, is uw fysiotherapeut in staat het behandelprogramma nauwgezet te volgen, de effecten te evalueren en “op maat” aan te passen.

Het revalidatieprogramma wat gevolgd wordt, is samengesteld in overleg met de orthopeden van het Dijklander ziekenhuis in Hoorn. Indien gewenst kan een programma van een ander ziekenhuis/ kliniek gevolgd worden.

Onze revalidatie fysiotherapeuten
Nick Bakker is als fysiotherapeut, sportfysiotherapeut en longrevalidatieteamlid verbonden aan Fysiotherapie Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn.

Wat kunnen onze revalidatie fysiotherapeuten voor u betekenen?
De fysiotherapeuten van het heup- en knierevalidatieteam en de orthopeden van het Dijklander ziekenhuis werken nauw met elkaar samen. Door goede afstemming van de behandeling direct na de operatie en bij de controles, zorgen we ervoor dat u het best passende behandelprogramma krijgt.

U werkt, onder begeleiding van gespecialiseerde professionals, één tot meerdere keren per week aan het herstel van uw heup of knie. Het behandelprogramma kent een duidelijke opbouw dat persoonlijk op u is afgestemd. Na verloop van tijd merkt u, dat u steeds hogere eisen aan uw lichaam kunt stellen. Die ervaring zorgt ervoor dat de behandelingen niet alleen nuttig zijn, maar ook steeds leuker worden.

Extra informatie
De zorgverzekeraar vergoedt over het algemeen de behandelingen als u voor fysiotherapie bent verzekerd met een aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Vergoedingen uit de basisverzekering maken aanspraak op uw eigen risico. Kijk voor meer informatie op de pagina vergoedingen en reguliere tarieven.

Onze fysiotherapiepraktijk maakt onderdeel uit van het Gezondheidscentrum Kersenboogerd met onder andere huisartsen en een apotheek.

Openingstijden

maandag

08.00 - 21.00 uur

dinsdag

08.00 - 21.00 uur

woensdag

08.00 - 19.30 uur

donderdag

08.00 - 21.00 uur

vrijdag

08.00 - 17.00 uur

Contact

Betje Wolffplein 170,
1628 NV  Hoorn
Tel: 0229-280999

Leonard Bernsteinhof 4
1628 TT Hoorn
Tel: 0229-280 999
fysiotherapie@kersenboogerd.nl