Oncologie fysiotherapie

De fysiotherapeut die gespecialiseerd is in oncologie kan u helpen bij het behouden/verbeteren van uw conditie.
Zij hebben geleerd wat kanker en de behandeling hiervan met het lichaam en de conditie doen en tegen welke beperkingen u kunt aanlopen. Ook kunnen zij u doorverwijzen naar een fysiotherapeut met een andere specialisatie of naar een andere discipline (diëtist of psycholoog) als dit nodig is.

Wat is oncologie fysiotherapie?
Een op de drie mensen in Nederland krijgt ooit in zijn leven de diagnose kanker. Nadat de diagnose is gesteld volgt vaak een lang traject van medische behandelingen. Kanker en de behandeling ervan hebben een negatieve invloed op de lichamelijke fitheid en kunnen klachten aan het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten en zenuwen) veroorzaken.

Bijwerkingen bij kanker kunnen zijn:

  • Misselijkheid
  • Vermoeidheid
  • Gevoel/krachtverlies
  • Spierpijn
  • Lagere belastbaarheid

Door de vaak zware behandeling tegen kanker en de mogelijke bijwerkingen hiervan, zou je er niet meteen aan denken om aan je conditie en kracht te werken. Toch blijkt uit onderzoek dat het trainen tijdens en na de behandeling voordelen met zich meebrengt.

Voordelen zijn:

  • Afname van vermoeidheid
  • Toename van de kwaliteit van leven
  • Toename van kracht
  • Het beter kunnen verdragen van de chemotherapie waardoor er een verlaagd risico op voortijdig stoppen van de behandeling is.
  • Sneller herstel van vermoeidheid, fitheid en kracht waardoor dagelijkse activiteiten sneller hervat kunnen worden

Onze fysiotherapeut
Moniek Markering is als fysiotherapeut met aantekening in oncologie revalidatie en longrevalidatieteamlid verbonden aan Fysiotherapie Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn.

Wat kan onze fysiotherapeut voor u betekenen?

De fysiotherapeut die gespecialiseerd is in oncologie kan u helpen bij het behouden/verbeteren van uw conditie.

Zij hebben geleerd wat kanker en de behandeling hiervan met het lichaam en de conditie doen en tegen welke beperkingen u kunt aanlopen.

Ook kunnen zij u doorverwijzen naar een fysiotherapeut met een andere specialisatie of naar een andere discipline (diëtist of psycholoog) als dit nodig is.

Extra informatie
De zorgverzekeraar vergoedt over het algemeen de behandelingen als u voor fysiotherapie bent verzekerd met een aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Vergoedingen uit de basisverzekering maken aanspraak op uw eigen risico. Kijk voor meer informatie op de pagina vergoedingen en reguliere tarieven.

Onze fysiotherapiepraktijk maakt onderdeel uit van het Gezondheidscentrum Kersenboogerd met onder andere huisartsen en een apotheek.

Openingstijden

maandag

08.00 - 21.00 uur

dinsdag

08.00 - 21.00 uur

woensdag

08.00 - 19.30 uur

donderdag

08.00 - 21.00 uur

vrijdag

08.00 - 17.00 uur

Contact

Betje Wolffplein 170,
1628 NV  Hoorn
Tel: 0229-280999

Leonard Bernsteinhof 4
1628 TT Hoorn
Tel: 0229-280 999
fysiotherapie@kersenboogerd.nl