Kersenboogerd Fit

Header Kersenboogerd Fit

 

In onze wijk zijn veel mensen die er baat bij hebben om te gaan bewegen, maar voor wie de drempel te hoog is om gebruik te maken van het bestaande aanbod van sportverenigingen en het wijkcentrum. Daarom is er een project ontwikkeld om die drempel te verlagen. In de eerste fase hebben we ons gericht op chronisch zieken met psychische klachten, het BigMove traject.

Gezondheidscentrum Kersenboogerd heeft met behulp van een subsidie van ZonMW een vervolgactiviteit ontwikkeld, waarmee zij op weg geholpen worden naar de sportaanbieders in en rond de wijk; Kersenboogerd Fit. Het sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn ondersteunt in de uitvoering.

Wat is Kersenboogerd Fit?

Uw gezondheid zou beter kunnen. U heeft lichte psychische problemen, lichamelijke klachten, overgewicht, of u voelt zich eenzaam. U weet dat bewegen juist goed zou zijn, maar de drempel is hoog. U heeft een extra steuntje in de rug nodig om te gaan bewegen. Herkent u dit, dan is Kersenboogerd Fit de ideale opstap om in beweging te komen. Doen!
Zo houdt u zelf invloed op uw gezondheid, blijft u onder de mensen, en voelt u zich op alle fronten gewoon beter.

Hoe ziet de training eruit?

Er is een aanbod ontstaan van sport- en spel activiteiten. Hierbij moet u denken aan balspelen, conditietraining, behendigheid -training en circuittraining. Maar ook ideeën uit de groep zijn welkom. U traint in groepsverband en helpt elkaar om het vol te houden.

De begeleiding

De begeleiding wordt gegeven door instructeurs van Sportopbouwwerk Hoorn. De instructeurs zijn getraind in het begeleiden van mensen met weinig beweegervaring en diverse beperkingen. Zij coachen u en verzorgen een professioneel aanbod.

Vanuit de deelnemers van afgelopen jaar zijn beweegmaatjes geworven. Zij zijn getraind en worden ook ingezet als begeleider en zijn ervaringsdeskundige.

Voor wie is Kersenboogerd Fit?

Kersenboogerd Fit richt zich op inwoners van de wijk Kersenboogerd met lichte gezondheids-problemen en die te weinig bewegen.

Waar vindt Kersenboogerd Fit plaats?

De lessen vinden plaats in Sporthal de Kers. De sporthal is gevestigd op Moerbalk 1 (1628 GW Hoorn) in de wijk Kersenboogerd.

Wanneer is Kersenboogerd Fit?

Dagen van de week  Trainingstijden
Donderdag 15.30 – 17.00 uur

Wat kost deelname aan Kersenboogerd Fit?

De kosten voor deelname aan Kersenboogerd Fit bedragen € 2,- per les. U kunt ook gebruik maken van de sport- en cultuurstrippenkaart van de Gemeente Hoorn.

Kijk voor de kosten die verbonden zijn aan andere oefengroepen op de pagina tarieven oefengroepen

Hoe schrijf ik me in?

U kunt zich aanmelden door middel van het inschrijfformulier.

Op onze website maken wij gebruik van cookies. Dit, om de diverse functionaliteiten van de website mogelijk te maken en om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag. We doen dit om te bepalen hoe we onze website nog beter en klantvriendelijker voor u kunnen maken. Door op "accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze Privacyverklaring.