FitKids

Fitkids-kersenboogerd-hoorn

LET OP:

Per 1 januari 2020 stoppen wij met het aanbieden van het FitKids programma. We gaan vanaf dat moment verder met een eigen programma onder de naam Fitness 4 Kids. Verdere informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.

FitKids is hét fitness- en oefenprogramma voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

Wat is FitKids?

FitKids is een beweegprogramma opgezet door Stichting FitKids voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening van 6-18 jaar. De opzet is dat deze kinderen, onder professionele begeleiding, kunnen trainen en bewegen in een sportieve en stimulerende omgeving.

In FitKids ontdekken de kinderen hoe ze weer plezier in bewegen krijgen. Een belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. In FitKids wordt het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het FitKidsproject door te gaan met een andere sportactiviteit bijvoorbeeld in clubverband. Dit kan eveneens beschouwd worden als een doel van FitKids.

De kinderen trainen onder professionele begeleiding in een sportieve omgeving. Bij FitKids is altijd een kinderfysiotherapeut betrokken.

Hoe ziet de training eruit?

Als eerste staat de intake op het programma waarbij een eerste gesprek met uw kind wordt gehouden en daarnaast testen zullen worden afgenomen om de conditie van uw kind te meten. Nadat de intake heeft plaatsgevonden starten de FitKidslessen. Deze worden gegeven door de FitKidsbegeleiders. Tijdens de lessen wordt er zowel individueel, op fitnesapparatuur als in groepsverband getraind. In groepsverband worden er allerlei soorten sport en spel gedaan.

FitKids probeert de kinderen een nieuwe leefstijl aan te meten met daarin meer beweging. Belangrijk is dat u als ouder uw dochter of zoon thuis in het dagelijks leven stimuleert om meer te bewegen. Geef het goede voorbeeld!

FitKids is een programma met een begin en een eind. Tijdens het FitKidsprogramma gaan de FitKidsbegeleiders samen met uw kind bekijken welke sport hij/zij daarna kan gaan doen. Als ouder is het belangrijk om het met uw kind al over sporten na FitKids te hebben. Wat vindt uw kind leuk? Welke mogelijkheden zijn er in de omgeving?

Onze FitKids fysiotherapeuten

 

Thijs Trompert is als psychosomatisch fysiotherapeut, lid van het FitKidsteam en Running therapie begeleider verbonden aan Fysiotherapie Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn.

Kirsten Vermeulen is als fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut, lid van het COPD team, Kids in Control team en FitKidsteam en docent babymassage verbonden aan Fysiotherapie Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn.

Jurriën Vissie is als fitnestrainer en lid van het  FitKidsteam en het Kids in Control team verbonden aan Fysiotherapie Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn.

Voor wie is FitKids?

FitKids is er voor kinderen van 6-18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Bijvoorbeeld voor kinderen met astma, diabetes, een aangeboren hartafwijking, Cystic Fibrosis of reuma, maar ook voor kinderen met een motorische achterstand, autisme of het Downsyndroom. Natuurlijk kunnen kinderen in een rolstoel ook meedoen.

Waar vindt FitKids plaats?

De FitKidslessen worden gegeven in de trainingszaal op locatie Grevelingen (Leonard Bernsteinhof 4).

Wanneer is FitKids?

Dagen van de week  Trainingstijden
Woensdag 15.30 – 16.30 uur

Wat kost deelname aan FitKids?

Fitkids is, zoals de naam al zegt, bedoeld voor kinderen. De vergoeding voor deelname aan FitKids komt in eerste instantie uit de basisverzekering (kinderen tot 18 jaar). Is de maximale vergoeding hieruit bereikt, dan wordt aanspraak gemaakt op een eventuele aanvullende verzekering. Is deze aanvullende verzekering er niet of is ook hier de maximale vergoeding bereikt, dan kan een FysioFitness abonnement afgesloten worden. De tarieven hiervoor vindt u op de pagina tarieven FysioFitness.

Is deelname van uw kind gekoppeld aan een aandoening die op de lijst chronische aandoeningen voorkomt, dan blijft de vergoeding volledig uit de basisverzekering komen. Voor kinderen t/m 18 jaar geldt geen eigen risico in de basisverzekering.

Kijk voor de kosten die verbonden zijn aan andere oefengroepen op de pagina tarieven oefengroepen

Hoe schrijf ik me in?

De huisarts, kinderarts of kinderfysiotherapeut kunnen uw kind adviseren om naar FitKids te gaan. Vervolgens kunt u contact opnemen met het ons FitKidscentrum. Om mee te doen met FitKids is er wel een verwijzing van de kinderarts of specialist nodig.

Informatievideo’s

De volgende twee filmpjes geven u meer informatie over het FitKidsprogramma

 

Op onze website maken wij gebruik van cookies. Dit, om de diverse functionaliteiten van de website mogelijk te maken en om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag. We doen dit om te bepalen hoe we onze website nog beter en klantvriendelijker voor u kunnen maken. Door op "accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze Privacyverklaring.